Нещодавно на території Експоцентру (ВДНГ, м. Київ) відбулась найбільша агропромислова подія в Україні та Східній Європі - ХХХІ Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2019», яка традиційно виступила ефективною платформою для вдосконалення виробництва, впровадження інновацій, прем’єрних показів в усіх галузях АПК України. Виставка відбувалась за участю компаній із 15 країн світу. Були представлені компанії із США, Канади, Німеччини, Польщі, Китаю, Латвії, Білорусі, Італії, Туреччини, Індії.
З кожним новим роком проведення «Агро» один за одним б’є власні рекорди. Цю виставку відкривають президенти, прем’єри і міністри, її учасники з’їжаються з усіх куточків нашої країни: 20 областей представлені окремими експозиціями.
Серед головних тем ділової програми були: стратегічні пріоритети та плани подальшого розвитку АПК; державна підтримка-2019; експорт продукції, додана вартість, органічне виробництво; розвиток кластерів, кооперативів, фермерства, сільських територій і зеленого туризму; інновації, технології, логістика фінансові інструменти; адаптація до зміни клімату, збереження родючості ґрунтів, зрошення; аграрна освіта та наука.
У виставкових заходах від Дніпровського району взяло участь державне дослідне підприємство Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України.
Підприємство представило свою продукцію, а також провело дегустацію відвідувачами заквасок «Іпровіт». Була використана можливість отримання порад від фахівців галузі, знайомства з новинками компаній та спілкування в професійному колі.
Довідково.
Державне дослідне підприємство Інституту продовольчих ресурсів НААН України є багатопрофільною структурою, яка виробляє широкий асортимент бактеріальних препаратів які використовуються у виробництві молочних продуктів на підприємствах молокопереробної галузі, єдиний вітчизняний виробник заквасок для домашнього приготування, а також для приготування продуктів дитячого харчування для дітей віком від 9 місяців.
Бактеріальні препарати прямого внесення випускаються у сухій та рідкій концентрованій формі для виробництва молочних продуктів традиційного асортименту (сметани, сиру кисломолочного, кефіру, ряжанки, простокваші, йогурту), новітніх функціональних продуктів та кормів, твердих сичужних сирів з високою та низькою температурою другого нагрівання, а також бактеріальних препаратів для ферментування м‘ясної сировини.
Підготовлено відділом з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики